Τάνια Τρύπη: «Να είμαστε ενωμένοι, να σκεφτόμαστε το “Εμείς”…»

Η ηθοποιός μιλά με αφορμή την παράσταση «Strass»
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 14:05

Η ηθοποιός Τάνια Τρύπη μάς μιλά για το έργο «Strass», σε κείμενα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, που παρουσιάζεται για μία μόνο βραδιά, στο El Convento del Arte, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 10 το βράδυ.

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Διαθέτοντας τα κατάλληλα προσόντα για μια ιδιαίτερη παράσταση με απολαυστικούς καυστικούς διαλόγους –παράσταση που παντρεύει το θέατρο, το bar, το μιούζικαλ και την κωμωδία -, η ηθοποιός Τάνια Τρύπη μάς μιλά για το έργο «Strass», σε κείμενα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, που παρουσιάζεται για μία μόνο βραδιά, στο El Convento del Arte, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 10 το βράδυ.

Ποια στοιχεία συνδυάζει αυτή η μουσικοθεατρική παράσταση;

«Το “Strasss” είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, που συνδυάζει αγαπημένα τραγούδια από διάσημα θεατρικά και κινηματογραφικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και του ελληνικού, ντουέτα και απολαυστικούς καυστικούς διαλόγους, που έχει γράψει ο Αλέξανδρος Ρήγας, με πολύ χιούμορ και διάδραση».

Πώς εξελίσσεται η υπόθεσή της;

«Ένας σκηνοθέτης αποφασίζει να ανεβάσει ένα μιούζικαλ σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Έχει το έργο, έχει τις ιδέες, έχει το κέφι και, περιέργως για την εποχή, έχει και τα χρήματα. Η κατάλληλη υποψήφια πρέπει να έχει πολύ ωραία φωνή, άρτιο υποκριτικό ταλέντο, εξαίσια κίνηση και αποστομωτική εμφάνιση, αίσθηση του χιούμορ, αίσθηση της σκηνής, αίσθηση του αισθησιασμού/ερωτισμού, έκτη αίσθηση και, φυσικά, να προκαλεί αίσθηση! Ένα βράδυ, λοιπόν, η οντισιόν αρχίζει και, αφήνοντας άναυδο τον ιδιότροπο σκηνοθέτη, εμφανίζεται η υποψήφια εκείνη... ε δεν θα σας τα πω όλα...  τα υπόλοιπα επί σκηνής...».

Πώς αισθάνεστε για τη σημερινή Ελλάδα;

«Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, γιατί, όταν έχεις παιδιά, δεν έχεις περιθώριο να μην είσαι αισιόδοξος».

Τι χρειαζόμαστε πραγματικά σε αυτήν τη δύσκολη φάση;

«Να είμαστε ενωμένοι, να σκεφτόμαστε το “Εμείς” κι όχι ο καθένας την πάρτη του, ώστε να έχουν τα παιδιά μας ελπίδα για το μέλλον τους».

Τι σας τονώνει το ηθικό;

«Οι αγαπημένοι μου άνθρωποι».

Μελλοντικά σχέδια;

«Πολλά σχέδια, πολλά όνειρα, που, ακόμα, δεν είναι ανακοινώσιμα».

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενα - σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, μαέστρος: Σωτήρης Μαυρής, κοστούμια: Κατερίνα Δασκαλάκη. Ερμηνεία: Τάνια Τρύπη, Αλέξανδρος Ρήγας.

Πληροφορίες

El Convento Del Arte: Βιργινίας Μπενάκη 7 - Μεταξουργείο, τηλ. κρατήσεων: 210 5200602. Διάρκεια παράστασης: 2:30 ώρες. Ώρα προσέλευσης: 21:30 - ώρα έναρξης: 22:00. Είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Προτεινόμενα για εσάς