Αντίδραση Άγκυρας για αμερικανικό ψήφισμα καταδίκης των επεισοδίων στην Ουάσιγκτον

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 07:53
UPD:10:34
twitter/ Hüseyin Müftüoğlu

«Το γεγονός (...) προκλήθηκε ως αποτέλεσμα της άρνησης των αμερικανικών αρχών να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας, παρά επανειλημμένες επίσημες προειδοποιήσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεΐν Μουφτούογλου.

A- A A+

Ψήφισμα υψηλόβαθμων μελών του Κογκρέσου που καταδικάζει τις συμπλοκές που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και μελών του τουρκικού προσωπικού ασφαλείας έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα απέρριψε χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεΐν Μουφτούογλου έκανε λόγο για «ένα μονομερές ψήφισμα που διαστρεβλώνει τα δεδομένα» και πρόσθεσε ότι τα επεισόδια, τα οποία έλαβαν χώρα στο περιθώριο της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αποτέλεσμα αμέλειας εκ μέρους των αμερικανικών αρχών.

«Το γεγονός (...) προκλήθηκε ως αποτέλεσμα της άρνησης των αμερικανικών αρχών να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας, παρά τις επανειλημμένες επίσημες προειδοποιήσεις» ανέφερε ο Μουφτούογλου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα σε διαμαρτυρία για τη μεταχείριση του τουρκικού προσωπικού ασφάλειας στη διάρκεια της επίσκεψης.

Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη για τα βίαια επεισόδια - όπου τραυματίστηκαν 11 άτομα, μεταξύ των ένας αστυνομικός - σε διαδηλωτές που συνδέονται με τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον περιέγραψε το περιστατικό ως μια «βίαιη επίθεση» εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή