Γ. Παπανδρέου: «Ο αστυνομικός υπηρετεί την Πολιτεία και τον πολίτη, κανένα κόμμα»

Επίσκεψη στο αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2006 13:14
A- A A+

Για το ριζικό επανασχεδιασμό της λειτουργίας της Αστυνομίας, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη μάχιμη δύναμη δίπλα στον πολίτη, με κριτήρια αξιοκρατικά, αντικειμενικά, χωρίς κομματισμό, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. «Διότι για εμάς», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, «ο αστυνομικός υπηρετεί την πολιτεία και τον πολίτη, κανένα κόμμα».

«Θέλουμε με την παρουσία μας εδώ να τονίσουμε την προσήλωσή μας στο αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας του Ελληνα πολίτη, καθώς και να τονίσουμε ότι τιμούμε τον Ελληνα αστυνομικό ο οποίος έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο. Στηλιτεύουμε από την άλλη πλευρά τον έντονο κομματισμό και την αναξιοκρατία που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιβάλλει στον χώρο της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να έχουμε έλλειψη σχεδιασμού καθώς δεν μπορεί να είναι μόνο το 40% των προβλεπομένων αστυνομικών σε μάχιμες μονάδες και σε περιπολίες, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά περιστατικά που συμβαίνουν στην γειτονιά και την κοινωνία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τον κ. Παπανδρέου υποδέχθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Ασημάκης Γκόλφης, ο διοικητής του Τμήματος, Βάϊος Μπαρμπαρούσης και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε κατ’ αρχήν το τμήμα έκδοσης διαβατηρίων, όπου και ενημερώθηκε σχετικά, ενώ στην συνέχεια ενημερώθηκε για τα γενικότερα ζητήματα λειτουργίας του Τμήματος από τους αξιωματικούς.

Από την μεριά του ο κ. Γκόλφης έθεσε ως κύρια ζητήματα για την λειτουργία της Αστυνομίας την επαναφορά της οργανωμένης δύναμης «σε ό,τι είχε σχεδιαστεί το 1995», σημειώνοντας ότι προβλήματα υπάρχουν και στην τεχνική υποστήριξη των αστυνομικών οχημάτων.

Την ενίσχυση των πεζών περιπολιών και την αύξηση του αριθμού των «μάχιμων αστυνομικών» ζήτησε από την μεριά του, ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Τέλος, ο κ. Γκόλφης επέδωσε στον κ. Παπανδρέου, αναμνηστική πλακέτα για τη σημερινή του επίσκεψη, την οποία χαρακτήρισε ως τιμή στο αστυνομικό σώμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή