Β. Πολύδωρας: «Ελπίζω ο κ. Παπανδρέου να μην νοσταλγεί τις "λίστες Σολδάτου"»

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2006 15:16
A- A A+

«Ελπίζω όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου ομιλεί περί "κομματισμού στην Αστυνομία" να μην νοσταλγεί ταυτόχρονα τις "λίστες Σολδάτου". Αυτά τα "πρότυπα" προαγωγών, μεταθέσεων, αποσπάσεων και επαναφοράς αποστράτων στην ενέργεια έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, περί κομματισμού και αναξιοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της Αστυνομίας.

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, η εγκληματικότητα μειούται. «Όχι σημαντικά», όπως επισημαίνει, «αλλά μειούται». «Οι Ιερεμιάδες καλές είναι για εντυπώσεις. Όχι όμως για περιγραφή της αλήθειας. Και, πάντως, δεν ταιριάζουν για δραστηριότητα αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας.

«Όσο για τις ελλείψεις σε προσωπικό, τον ευχαριστούμε (τον κ. Παπανδρέου) για τη διαπίστωση. Ιδίως αν εσκέπτετο την αξία του γεγονότος ότι το 2005 απησχολήθησαν 96.000 αστυνομικοί στις 711 μικρές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στην αντιμετώπιση των οποίων (δηλαδή, στην πραγματοποίηση των πορειών σε μια λωρίδα) αρνείται να συνδράμει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρά τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις-δεσμεύσεις του περί του αντιθέτου», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή