«Νομίζετε ότι είστε φευγάτοι; Δεν πειράζει!...»

«Alice» από το Armani Musical Theatre Center, στο θέατρο Olvio
Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 10:30
A- A A+

Σαν ένα ταξίδι στον χρόνο, στη μουσική και στον χορό, από την όπερα μέχρι και το hιp hop, η παράσταση «Alice» παρουσιάζεται  από το Armani Musical Theatre Center του Αntonio Αrmani, σε σκηνοθεσία  Μαρίας Κατσιώνη, στο θέατρο Olvio, στις 31 Μαΐου και στις  1, 7 και 8 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Lewis Carroll, «Alices adventures in Wonderland», η «Alice» είναι μια περφόρμανς για ενήλικες, με κέντρο των πάντων το παιδί, το παιδί που βιώνει την απότομη ενηλικίωση σε έναν κόσμο τρελό, παρανοϊκό (ο κόσμος που βιώνουμε), δέχεται πληθώρα πληροφοριών και χάνει, κάποιες στιγμές, τον προσανατολισμό του.

Όμως,  η προσωπικότητα του κάθε παιδιού θα έρθει αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα και θα κερδίσει. Έτσι, και η Αλίκη θα βγει στο φως, σε ένα μεγάλο πάρτι, και θα δικαιώσει τα παιδιά όλου του κόσμου, τα παιδιά μας.

Ένα ταξίδι διαφυγής για τους θεατές

Οι περφόρμερς του Armani Musical Theatre Cente, το οποίο έχει πλούσιο βιογραφικό και σημαντικές συνεργασίες, όπως με τους Andrew Lloyd Webber και Franco Zeffirelli, βιώνουν, τραγουδούν, χορεύουν, μεταμορφώνονται συνέχεια και χαρίζουν ένα δίωρο ταξίδι διαφυγής για τους θεατές. Αρωγός της παράστασης είναι η τέχνη του video, αφού δεν υπάρχουν σκηνικά, αλλά props που χαρακτηρίζουν την κάθε σκηνή. Τα κοστούμια είναι χειροποίητα με ανακυκλώσιμα υλικά.

Επίσης, η διακεκριμένη ζωγράφος Σοφία Καλογεροπούλου εμπνεύστηκε από την παράσταση και δημιούργησε τον πίνακα «Αlice», ο οποίος εκτίθεται στο φουαγιέ του θεάτρου.

Προσγείωση σε έναν παράξενο κόσμο

«Νομίζετε ότι είστε φευγάτοι; Δεν πειράζει! Οι πιο ιδιαίτεροι άνθρωποι είναι!!!».

Η Αlice είναι ένα κορίτσι λίγο πριν την εφηβεία. Ξεκινώντας τη μυθοπλασία από την εποχή του συγγραφέα, βρισκόμαστε σε ένα αγγλοσαξωνικό σαλόνι, όπου βιώνει την ανία και την πλήξη των μεγάλων. Βρίσκεται ανάμεσα σε γκροτέσκο τύπους, που την αναγκάζουν να διαφύγει σε μια κουνελότρυπα, ακολουθώντας έναν κομψό κούνελο.

Η προσγείωσή της σε έναν παράξενο κόσμο θα τη φέρει αντιμέτωπη με περίεργα όντα, σχεδόν παρανοϊκά, αλλά και με το υποσυνείδητό της, που, στο τέλος, κάπου θα την οδηγήσει. Το κείμενο της παράστασης είναι γεμάτο συμβολισμούς και ο κάθε περφόρμερ το αποτυπώνει με τον τρόπο του.

Ταυτότητα παράστασης

Καλλιτεχνική διεύθυνση - διδασκαλία τραγουδιών: Antonio Armani, σκηνοθεσία - διδασκαλία κειμένου - διασκευή - workshops: Μαρία  Κατσιώνη, κινησιολογία - χορογραφίες: Γεωργία Καραμέρου, multimedia artist: Angie Sklavenitis, costume designers: Άννα Σούρα - Άννα Σοφία Τάμπλερ, make up: Freddy makeup Stage.

Περφόρμερς: Μάρα Μάτζαρη, Μαρία Παπαγεωργίου, Διώνη Καλογεροπούλου, Joanna Νtousopoulos, Nάγια Δούκα, Χάρης Πίνης, Απόστολος Μάστακας, Μαρία Μαυριά, Μαγδαληνή Αγιομαυρίτη, Αurora Beleri, Έλενα Βαρσάμη, Ελένη Κόρδα, Ιλιάνα Δούκα, Έλενα Δελακούρα, Νίκος Λιάμης, Deema Homsi, Δήμητρα Κελεκίδη, ΜίναΤαγκαλάκη.

Πληροφορίες

Θέατρο Olvio: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7 - Βοτανικός, τηλ: 210 3414118, ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 - 21:00. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 10 ευρώ, φοιτητικό: 7 ευρώ, ανέργων - ΑΜΕΑ - ομαδικό: 6 ευρώ, δεκτές ατέλειες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς