ΠΑΣΟΚ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2006 12:52
A- A A+

«Οι αιφνιδιαστικές Χριστουγεννιάτικες απολύσεις στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων αποδεικνύουν πλήρως το πώς εννοεί η ΝΔ το διάλογο και τη διαβούλευση με τους εργαζομένους. Χωρίς σοβαρότητα, χωρίς ντροπή, ή κυβέρνηση εμφανίζεται να αποδέχεται να πεταχτούν στο δρόμο διακόσιοι εργαζόμενοι, πολλοί στο μέσο της παραγωγικής τους ηλικίας, όταν πριν λίγο καιρό υποσχόταν “πλήρη λύση του προβλήματος”».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η κ. Μαρία Δαμανάκη, Υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις απολύσεις στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης.

«Το θέμα δεν είναι όμως η κυβερνητική αξιοπιστία που ούτως η άλλως δεν υπάρχει. Το θέμα είναι η ζωή διακοσίων οικογενειών. Η κυβέρνηση καλείται να παρέμβει αμέσως ώστε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να συνεχισθεί η διαβούλευση με τους εργαζομένους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Δαμανάκη είπε ακόμη ότι ο κ. Τσιτουρίδης και ο κ. Γιακουμάτος «δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από τη διοίκηση της εταιρείας όταν οι ίδιοι είχαν εγγυηθεί προσωπικά (ο κ. Γιακουμάτος μέσα στη συνέλευση) ότι οι συμφωνίες θα τηρηθούν. Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή