Ευ. Βενιζέλος: Τα μέλη του ΑΣΕΠ να διαφυλάξουν το θεσμικό του ρόλο

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2006 15:24
A- A A+

«Η κυβέρνηση, αντί να προστατεύει και να ενισχύει το κύρος του ΑΣΕΠ στέλνοντας προς την ελληνική κοινωνία το μήνυμα της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, υποτάσσει στις μικροκομματικές της σκοπιμότητες και τις πελατειακές της πρακτικές το ΑΣΕΠ, προκαλώντας ένα προφανές ρήγμα στο εσωτερικό του».

Αυτό τόνισε ο υπεύθυνος Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαφωνία μελών του ΑΣΕΠ προς αποφάσεις του οργάνου που εγκρίνει την πραγματοποίηση προσλήψεων με τη μέθοδο της συνέντευξης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα μέλη του ΑΣΕΠ να διαφυλάξουν το θεσμικό ρόλο του οργάνου και την κυβέρνηση να σεβαστεί την πάγια νομολογία των δικαστηρίων (ΣτΕ και Διοικητικών Εφετείων) για τη συνέντευξη. Παράληλα κάλεσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τις προσπάθειες της για καταστρατήγηση των διαδικασιών επιλογής και πρόσληψης προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που -όπως επισημαίνει- ούτως ή άλλως θα συναντήσουν τον φραγμό του δικαστικού ελέγχου οδηγώντας σε ταλαιπωρία κι αδιέξοδο όσους θα έχουν την ατυχία να εμπλακούν στις διαδικασίες αυτές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή