Δεν θέλουν μόνο δώρα, αλλά να ακούγονται

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2006 18:01

A- A A+

Τα παιδιά που έχουν γονείς καπνιστές θα ήθελαν να τους δουν να σβήνουν το τελευταίο τσιγάρο την μέρα της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με έρευνα σε δείγμα 461 εφήβων ηλικίας από 11 έως 16 ετών που διεξήχθη από την οργάνωση «Childline», στη Βρετανία.

Τα δύο τρίτα των παιδιών θα ήθελαν από τους γονείς να ακούνε περισσότερο τη γνώμη των παιδιών τους και το 61% εξέφρασε την επιθυμία οι αποφάσεις που τους αφορούν να λαμβάνονται κατόπιν συζήτησης όλων των μελών της οικογένειας.

Επίσης το 50% των παιδιών δεν θα ήθελαν να ακούνε φωνές από τους γονείς τους.

«Τα νέα παιδιά που πήραν μέρος σε αυτή την έρευνα έδωσαν σαφές μήνυμα ότι θέλουν να ακούγονται οι απόψεις τους», δήλωσε η Μέρι Μαρς, διευθύντρια του Εθνικού Συμβουλίου για την Αποτροπή της Βίας κατά των Παιδιών.

Το 62% των παιδιών θέλουν να τους αντιμετωπίζουν σαν «μεγάλους» και το 70% των αγοριών ηλικίας 15 και 16 ετών θα ήθελαν να τους αναγνωρίζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά που πήραν μέρος στην έρευνα εξέφρασαν επίσης την επιθυμία να δουν τους γονείς τους το 2007 να μειώνουν τις ώρες εργασίας, ενώ τα τέσσερα στα δέκα παιδιά ηλικίας 11 χρόνων απάντησαν πως θέλουν η μαμά και ο μπαμπάς να τους αφιερώνουν περισσότερο χρόνο.

AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή