Euroleague: Για το τέταρτο ο Θρύλος

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 13:11
UPD:15:37
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. 

A- A A+

Η μεγάλη ημέρα έφτασε... Στις 21:00, στο «Σινάν Ερντέν της Κωνσταντινούπολης, θα γίνει το τζάμπολ στο φετινό τελικό της Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου να στέκεται απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Απέναντι σε ένα «κολασμένο» γήπεδο, παρουσία κατά πάσα πιθανότητα και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει σαφέστατα πολύ δύσκολη αποστολή.

Για εκείνο που θα πρέπει να είναι σίγουροι όμως οι φίλοι και θαυμαστές του είναι πως οι παίκτες του Θρύλου θα δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για να χαλάσουν τη γιορτή που έχουν στήσει οι Τούρκοι, καθώς ο Τύπος της χώρας είναι πεπεισμένος για νίκη της Φενέρ.

Τα προγνωστικά θέλουν φαβορί την ομάδα της Κωνσταντινούπολης: έχει την έδρα, τον περισσότερο κόσμο, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει να σηκώσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ στη διοργάνωση.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί η πολιτική, δηλαδή οι πολύ μεγάλες χορηγίες καθώς Turkish Airlines και Dogus Group είναι κεντρικοί χορηγοί της Euroleague, η ανησυχία για τον καταλυτικό παράγοντα της διαιτησίας γίνεται εύλογη και αποδείχθηκε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η αλύγιστη ομάδα του Σφαιρόπουλου, όμως, είναι... καθηγήτρια στην τέχνη της επιβίωσης. Αν μπορέσει να ελέγξει το ρυθμό και να βρει λύσεις στην επίθεση παραμένοντας κοντά στο σκορ, ο Ολυμπιακός θα βάλει δύσκολα στη Φενέρ και θα έχει τύχη για να διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο στον όγδοο τελικό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις