ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός δυσφημεί τη χώρα

Επίθεση Ευθυμίου στον πρωθυπουργό - «Μικροκομματική, φοβική και επαρχιώτικη αντίληψη της διεθνούς πολιτικής από τη ΝΔ»
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2006 13:13
A- A A+

«Αντί ο πρωθυπουργός να αξιοποιεί κάθε διεθνές βήμα για την ανάδειξη και προάσπιση των συμφερόντων της χώρας, ο κ. Καραμανλής επιλέγει σοβαρά διεθνή έντυπα για να δυσφημίσει - όπως νομίζει - το ΠΑΣΟΚ, αλλά μειώνοντας - κατ’ ουσίαν - το κύρος της Ελλάδας».

Αυτό επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σε δήλωσή του με αφορμή την πρόσφατη αρθογραφία του κ. Καραμανλή σε ξένα έντυπα και συγκεκριμένα στον Economist http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/29/1284450.htm .

«Είναι αυτή η μικροκομματική, φοβική και επαρχιώτικη αντίληψη της διεθνούς πολιτικής και η έλλειψη πρωτοβουλίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. -υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- που επέτρεψε την χθεσινή ενέργεια της κυβέρνησης των Σκοπίων κατά παράβαση του πνεύματος της "Ενδιάμεσης Συμφωνίας", ώστε να προστεθεί άλλη μια αρνητική εξέλιξη στο θέμα. Όπως άλλωστε συμβαίνει με την διαρκή διολίσθηση και την απεμπόληση από την κυβέρνηση ιστορικών ευκαιριών στις ευρωτουρκικές σχέσεις, με αρνητικές συνέπειες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό».

Και ο κ. Ευθυμίου καταλήγει σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να δυσφημεί την χώρα σε διεθνή έντυπα, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να επαναφέρει την δυναμική που βρήκε το 2004, όταν η Ελλάδα ήταν παράγων λύσεων και όχι τμήμα των προβλημάτων των Βαλκανίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή