Πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις με τα Σκόπια

Α. Τσοχατζόπουλος: Ατυχής η εξέλιξη με το αρχείο του Α. Παπανδρέου
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2006 16:43
A- A A+

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στη ΠΓΔΜ καταλόγισαν τέσσερις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Μέγας Αλέξανδρος».

«Μια αδρανής, αμήχανη και παθητική εξωτερική πολιτική, δυστυχώς, παράγει μικρές και μεγάλες κρίσεις. Η απλή αναμονή δεν λύνει κανένα πρόβλημα», παρατήρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει κυβέρνηση μονίμως διαπορούσα και έκπληκτη η οποία, επίσης, δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως ασκείται η εξωτερική πολιτική», σημείωσε από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν «κλίμα παραίτησης, συμβιβασμού και συνδιαλλαγής από την πλευρά της κυβέρνησης το οποίο ο ελληνικός λαός αρνείται και απορρίπτει», ενώ ο Γιάννης Μαγκριώτης υπογράμμισε πως «όσο υψώνει τους τόνους η κ. Μπακογιάννη τόσο αποκαλύπτει τις πολιτικές ενοχές της κυβέρνησης».

Για αρχείο Α. Παπανδρέου

Όσον αφορά το θέμα του αρχείου του Ανδρέα Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη γιατί επιβαρύνουμε την κοινή γνώμη με τέτοιου είδους θέματα την περίοδο των γιορτών».

««Είναι μια ατυχής εξέλιξη και είναι υποχρέωση όλων να εγγυηθούν ότι στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, μέσω του Ιδρύματος "Α. Παπανδρέου", θα επανέλθει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν την ιστορία, την παρέμβαση, τον ρόλο του μεγάλου Ελληνα πολιτικού, του Ανδρέα Παπανδρέου. Προς αυτή την κατεύθυνση, ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί, οφείλουμε όλοι με υπευθυνότητα και προπαντός με αίσθημα ευθύνης, να κινηθούμε τις επόμενες εβδομάδες», σχολίασε από την πλευρά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή