«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την τελετή ορκωμοσίας του νέου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών - Πειραιώς

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2006 17:40
A- A A+

Την «κατάφωρη παραβίαση της δημοκρατικής παράδοσης που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ελεύθερη και ανεξάρτητη από κομματικές παρεμβάσεις» καταγγέλλει η «Υπερνομαρχία Δράσης» με ανακοίνωσή της, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης των επικεφαλής (Α. Ντινόπουλος, Φ. Πιπιλή και Σπ. Σπυρίδωνος) και των εκλεγμένων νομαρχιακών της συμβούλων από την τελετή ορκωμοσίας του νέου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών - Πειραιώς, που έγινε το πρωί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/29/1284522.htm .

Σύμφωνα με την «Υπερνομαρχία Δράσης», η απόφαση της αποχώρησης «συνιστά πολιτική πράξη με στόχο να αναδείξει τον απροκάλυπτο κομματικό χαρακτήρα που η διοίκηση της Υπερνομαρχίας προσέδωσε σε αυτή την τελετή».

Τελος, όπως επισημαίνεται, ο επικεφαλής της, Αργύρης Ντινόπουλος, ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η ορκωμοσία της παράταξης να γίνει άμεσα και από την 1η του έτους να συγκροτηθούν νόμιμα τα Νομαρχιακά Συμβούλια της Αθήνας και του Πειραιά.

«Τα όσα έγιναν αποτελούν ασέβεια προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, με ότι αυτό περικλείει» κατήγγειλε η Φωτεινή Πιπιλή χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση της ορκωμοσίας «προσωπική φιέστα της κ. Γεννηματά». «Εμείς σεβαστήκαμε τους θεσμούς, πήγαμε στην τελετή αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η ορκωμοσία προηγείται των όποιων άλλων εκδηλώσεων», σημείωσε.

Από την πλευρά της η υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά εξέδωσε ανακοίνωση στη οποία τονίζει: «Το πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα. Το πρόγραμμα ήταν γνωστό, τυπωμένο, το είχαν στα χέρια τους εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα. Εμείς σεβαστήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια την απερχόμενη Αρχή. Σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα μίλησε πρώτα, πριν την ορκωμοσία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι η σημερινή αποχώρηση της παράταξης «Υπερνομαρχία Δράσης» από την τελετή ορκωμοσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς αποτελεί προσβολή στον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά αυτή πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή