Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού εφ΄ όλης της ύλης
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2006 07:01
UPD:22:06
A- A A+

«Η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων που χαράξαμε και ακολουθούμε δεν βασίζεται σε ένα ιδεολόγημα. Είναι ρητά διατυπωμένη απαίτηση των πολιτών. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση ώστε ο τόπος να σταθεί με αξιώσεις σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, δίνει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, επιμένει στην πολιτική του κοινωνικού κέντρου και επαναλαμβάνει τη βούλησή του για την προώθηση του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ στην παρούσα θητεία της κυβέρνησής του.

Συνεχίζεται η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «δεν διαπραγματεύεται την στρατηγική των μεταρρυθμίσεων» και υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής του, «τα πρώτα σταθερά βήματα προόδου», δεν αμφισβητούνται. Αναφέρεται στην μείωση της ανεργίας στο 8,3%, στην κατάργηση του ΛΑΦΚΑ, την επίλυση του προβλήματος με τα πανωτόκια, την αύξηση στο ΕΚΑΣ, τις συντάξεις του ΟΓΑ και του επιδόματος ανεργίας και στην φορολογική μεταρρύθμιση. "Δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι η νέα γενιά των μεγάλων έργων που έχουν ξεκινήσει ή δημοπρατούνται δίνει αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδίως στην περιφέρεια», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ Καραμανλής.

Aπάντηση στο ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ «ότι αποκαλύφθηκε το δεξιό προσωπείο της Ν.Δ.», ο κ Καραμανλής δηλώνει ότι οι πολίτες γνωρίζουν «ποιος είναι τι» και αποδίδουν κάθε τέτοια επιχείρηση στα πραγματικά της αίτια: «στην ένδεια επιχειρημάτων, στην αδυναμία άρθρωσης συγκροτημένου, σοβαρού και πειστικού πολιτικού λόγου για το σήμερα και το αύριο. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι ιστορικά καταφεύγουν στο χθες, στην οξύτητα και στο διχασμό, αυτοί που δεν έχουν τίποτα να προτείνουν για το αύριο».

Tέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και εκλογικού νόμου

Ο Πρωθυπουργός αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας ότι «με τους θεσμούς αυτή η κυβέρνηση δεν παίζει. Θέμα εκλογικού νόμου δεν υπάρχει στην ατζέντα μου». Σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές εμμέσως τις αποκλείει υπογραμμίζοντας ότι «εμείς όταν έρθει η ώρα, το 2008, θα καταθέσουμε στην κρίση των Ελληνίδων και των Ελλήνων το έργο, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα της νέας διακυβέρνησης. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει με τους πολίτες θα ανανεωθεί , θα συνεχίσει να διευρύνεται και να καρποφορεί».

Προχωρά η μεταρρύθμιση στην Παιδεία

«Ο νόμος πλαίσιο, όπως έχουμε δεσμευθεί, θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί κατά την διάρκεια αυτής της κυβερνητικής θητείας» υπογραμμίζει ο κ Καραμανλής για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και σημειώνει πως για πρώτη φορά έχει γίνει τόσο εκτεταμένος διάλογος. «Γνωρίζετε ότι αναζητώ τη σύνθεση απόψεων και ιδεών, την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Ξεκαθαρίσαμε όμως από την αρχή ότι ο διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πρέπει να είναι ουσιαστικός , ότι δεν θα αποτελέσει πρόφαση αδράνειας, στασιμότητας και συντήρησης αλλά θα οδηγήσει στη σύνθεση που θα επιτρέψει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο- και ευρύτερα στη Δημόσια Παιδεία- να προχωρήσει μπροστά», τονίζει ο πρωθυπουργός.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή