Τραμπ: «Κυνήγι μαγισσών» η έρευνα περί Ρωσίας

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 15:09
UPD:15:23
EPA/JIM LO SCALZO

Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

A- A A+

Για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία των ΗΠΑ έκανε λόγο, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τον διορισμό από το υπουργείο Δικαιοσύνης «ειδικού συμβούλου» για να ηγηθεί της έρευνας για σχέσεις της καμπάνιας του με τη Ρωσία.

Ειδικός σύμβουλος διορίστηκε ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας (αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης) των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν.

Η ανακοίνωση έγινε εν αγνοία του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Ρόζενσταϊν σημείωσε ότι η τοποθέτηση ενός εξωτερικού, ανεξάρτητου παράγοντα στην ηγεσία της έρευνας είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Οι συζητήσεις στην Ουάσινγκτον έχουν «ανάψει», με πολλούς βουλευτές, γερουσιαστές και δημοσιογράφους να μιλούν πλέον ανοικτά για πιθανότητα αποπομπής του προέδρου Τραμπ από τη θέση του, με απόφαση του Κογκρέσου.

EURONEWS

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας πιστεύουν ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, για να την επηρεάσουν υπέρ του κ. Τραμπ.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή