Ρονάλντο, ο κορυφαίος σκόρερ στα καλύτερα πρωταθλήματα

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 11:54
UPD:14:23
REUTERS/MIGUEL VIDAL

Ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πια ο κορυφαίος σκόρερ των πέντε μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και συγκεκριμένα των, Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας.

A- A A+

Άλλη μια κορυφή πάτησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού με τα δύο γκολ που σημείωσε χθες στη νίκη της Ρεάλ με 4-1 επί της Θέλτα στο Βίγκο κατέρριψε ένα ρεκόρ που διαρκούσε 46 χρόνια.

Ο Πορτογάλος άσος της «βασίλισσας» είναι πια ο κορυφαίος σκόρερ των πέντε μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και συγκεκριμένα των Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας.

Ένα ρεκόρ που σύμφωνα με τη γαλλική L΄Equipe είχε καταρριφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους επισημοποιήθηκε χθες, αφού η διαφορά στη μέτρηση των γκολ από τις διαφορετικές πηγές ενδέχεται να προκύπτει, π.χ., από κάποιο αυτογκόλ που κατακυρώθηκε ως τέρμα του Ρονάλντο.

Σύμφωνα με την A Bola, ο Ίβηρας άσος (13 γκολ στους τελευταίους 7 αγώνες) έφτασε τα 368 γκολ σε 460 παιχνίδια με τις Σπόρτινγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης ξεπερνώντας έτσι τον Τζίμι Γκριβς, που φορώντας τις φανέλες των Τσέλσι, Μίλαν, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ είχε σημειώσει 366 τέρματα σε 528 παιχνίδια, επίδοση που διαρκούσε από το 1971.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις