Πάουελ: Κανονικά οι εκλογές παρά τη δολοφονία του κυβερνήτη της Βαγδάτης

Στους 100 οι νεκροί στο Ιράκ από την αρχή του νέου έτους
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 12:14
A- A A+

Τη λύπη του για τη δολοφονία του κυβερνήτη της Βαγδάτης, Αλί Ραντί Αλ Χαϊνταρί, εξέφρασε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, επισημαίνοντας ωστόσο, πως, παρά τη δολοφονία, οι εκλογές στο Ιράκ θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί.

Σε δηλώσεις του από την Ταϊλάνδη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες που επλήγησαν από τα καταστροφικά τσουνάμι, ο κ. Πάουελ, τόνισε ότι και αυτή η δολοφονία δείχνει πως «αυτοί οι τρομοκράτες και δολοφόνοι, απομεινάρια του προηγούμενου καθεστώτος, δεν θέλουν να γίνουν εκλογές, δεν θέλουν ο λαός του Ιράκ να επιλέξει την ηγεσία του».

Ο κυβερνήτης της Βαγδάτης δολοφονήθηκε μαζί με έξι από τους σωματοφύλακές του, από ενόπλους στη συνοικία Χουρίγια στη βόρειο Βαγδάτη.

Στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, δέκα άτομα, εκ των οποίων οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 56 τραυματίστηκαν, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά βάσης ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών, κοντά στην Πράσινη Ζώνη.

Όπως επίσης ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός, ένας πεζοναύτης σκοτώθηκε στην επαρχία-προπύργιο των ανταρτών Αλ Ανμπάρ.

Από την αρχή του νέου έτους τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του σε ένα κύμα επιθέσεων εν όψει της διεξαγωγής των εκλογών. Χθες, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σε σειρά επιθέσεων στη βόρειο Βαγδάτη, όπου τρεις Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή