Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι πορείες των συνδικάτων

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 13:13
UPD:13:18
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου.

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Κέντρο, απ' όπου ξεκίνησε πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

«Θα είμαστε στις επάλξεις και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποιες κυβερνήσεις και εάν προέρχονται» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. «Τα εργασιακά, που τα είχαμε βγάλει εμείς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη βοήθεια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας επανέρχονται» πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει τις υποκρισίες και να συνομιλήσει με τα συνδικάτα».

«Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές λιτότητας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει «συρρίκνωση» του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και επίκειται και μεγαλύτερη, με τα νέα οργανογράμματα, συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις οργανισμών, κινητικότητα, κ.ά..

INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς στο ΥΜΑΘ.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα κόμματα και πολιτικές κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικότητες, αντιξουσιαστές, κ.ά.. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στη συνέχεια πορεία με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ. Παράλληλα, προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν στην συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγνώστου Στρατιώτου μέλη της ΛΑΕ, της ΟΚΔΕ, κ.ά..

Νωρίτερα το πρωί, αστυνομικοί, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν για περίπου μια ώρα, κρατώντας πανό, μπροστά στην πύλη του ΥΜΑΘ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή