Πάνω από 6,5 εκ. ευρώ στον μαραθώνιο ανθρωπιάς

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 16:37
UPD:20:32
A- A A+

Μια παγκόσμια κινητοποίηση για την ανακούφιση των εκατομμυρίων θυμάτων του φονικού τσουνάμι βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΕΡΤ διοργανώνει ένα Μαραθώνιο Ανθρωπιάς, από τα ξημερώματα της Τρίτης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ολο το δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνδράμει σ' αυτή την προσπάθεια, μέσα από τα δελτία ειδήσεων και όλες τις εκπομπές της ΝΕΤ, του ρ/σ ΝΕΤ 105,8, του Δεύτερου Προγράμματος 103,7, της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ και της ΕΡΑ 5 στα Βραχέα, σε συνεργασία με τους ραδιοσταθμούς ΣKAI, ALPHA και FLASH. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια μέσω διμερών και πολυμερών συμφωνιών στον ΟΗΕ, για να δοθούν στις κυβερνήσεις των χωρών που επλήγησαν.

Η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Μέχρι τις 18.30' είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε δηλώσει το πρωί ότι «η βοήθεια που έχει διαθέσει ως τώρα το ελληνικό κράτος, υπερβαίνει ήδη το ένα εκατομμύριο ευρώ. Εκτιμώ ότι μέχρι τέλους η προσφορά μας θα ανέλθει σε τρία εκατομμύρια».

Στήριξε τα θύματα του φονικού τσουνάμι

Στην κινητοποίηση μπορούμε να συμμετέχουμε:

- Στέλνοντας SMS. Το κάθε μήνυμα θα χρεώνεται ένα ευρώ και ο αποστολέας θα πρέπει να γράφει την λέξη ASIA και να στέλνει το μήνυμα στον αριθμό 4536.

- Καταθέτοντας χρήματα στους παρακάτω λογαριασμούς τραπεζών:

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 84977667

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 180/47047032

ALPHA BANK 115-00-2002-018887

- Με email μέσω του site της ΕΡΤ www.ert.gr

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να απευθύνονται για τις προσφορές τους στον Μαραθώνιο Ανθρωπιάς στο τηλεφωνικό κέντρο 210-95.56.400.

Επίσης στην πλατεία Συντάγματος και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έως αργά το βράδυ θα λειτουργούν ειδικά περίπτερα της ΝΕΤ όπου θα μπορούν, όσοι θέλουν, να καταθέτουν τις προσφορές τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή