Στόχος τα προβλήματα της καθημερινότητας

Εγκαινίασε κύκλο συνεργασιών με υπουργούς ο πρωθυπουργός
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 16:42
A- A A+

Με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, άρχισε ο πρωθυπουργός κύκλο συνεργασιών με υπουργούς και υφυπουργούς για την εξέταση, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος ερωτηθείς αν υπάρχει κύμα ακρίβειας απάντησε "υπάρχουν στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα για τις αναμενόμενες αυξήσεις και τότε θα διαπιστώσετε ότι νέο κύμα ακρίβειας δεν υπάρχει".

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη μείωση της αγοραστικής κίνησης ο κ. Παπαθανασίου είπε: "όταν μειώνεται η κίνηση στην αγορά προφανώς δεν μπορούν να αυξάνονται οι τιμές".

Ακολούθως ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον υπουργό και τους υφυπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Πρ.Παυλόπουλο, Απ.Ανδρεουλάκο και Αθ.Νάκο τις προτεραιότητες του υπουργείου για τους αμέσως επόμενους μήνες.

Η καθημερινότητα, η πάταξη της γραφειοκρατίας και η ενίσχυση της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ότι είναι στους στόχους του υπουργείου, ενώ έκανε ειδική μνεία στα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ισότητα των δύο φύλων που προωθήθηκαν. Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ενίσχυση των ΚΕΠ και μείωση των υπογραφών ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι προωθείται το εθνικό δημοτολόγιο και η ηλεκτρονική οργάνωση των ληξιαρχείων.

Πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ο νόμος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών θανάσης Νάκος αναφορικά με το πρόγραμμα "Θησέας" ανακοίνωσε ότι αύριο θα ζητηθεί από την ΚΕΔΚΕ να εκφέρει τη γνώμη της για την κατανομή των κονδυλίων στην Περιφέρεια.

Τέλος, σύντομα θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση για την ενίσχυση μειονοτήτων, όπως οι τσιγγάνοι και ειδικών ομάδων όπως οι παλιννοστούντες.

Αύριο Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12 μ.μ. με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, τον υπουργό και τους υφυπουργούς Εξωτερικών, Π.Μολυβιάτη, Ευρ.Στυλιανίδη, Παν.Σκανδαλάκη και Ι.Βαλληνάκη και την Παρασκευή με τον υπουργό και τους υφυπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γ.Αλογοσκούφη, Χρ.Φώλια, Π.Δούκα και Αδ.Ρεγκούζα.

Στις 9.30 το πρωί θα συνεργαστεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ.Αλογοσκούφη και το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τ.Αράπογλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή