Απόρρητες πληροφορίες αποκάλυψε στη Ρωσία ο Τραμπ

«Είχα το απόλυτο δικαίωμα να το πράξω»
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 06:34
UPD:09:48
EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY HANDOUT

Η αποκάλυψη φέρεται να έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, παρουσία και του Ρώσου πρέσβη, Σεργκέι Κίσλιακ.

A- A A+

Τη δημοσιότητα απασχολούν εκ νέου οι σχέσεις Ντόναλντ Τραμπ - Ρωσίας, μετά από δημοσίευμα της Washington Post σχετικά με αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ από τον Αμερικανό πρόεδρος στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Η αποκάλυψη φέρεται να έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, παρουσία και του Ρώσου πρέσβη, Σεργκέι Κίσλιακ.

Οι απόρρητες πληροφορίες αφορούσαν σχεδιαζόμενες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους και είχαν αντληθεί από σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ στη «μάχη» εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Αρχικά, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε αναληθές το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες, ενώ ο πρόεδρος δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο για στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι δημοσίως γνωστές» ανέφερε ο  Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΚάστερ, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ.

Από την πλευρά του, o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον ανακοίνωσε ότι στην επίμαχη συνάντηση εξετάστηκαν αποκλειστικά θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

EURONEWS

Ωστόσο, αργότερα ο ίδιος ο Τραμπ παραδέχθηκε με αναρτήσεις του στο twitter ότι έδωσε δεδομένα στη Ρωσία, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «έχει το απόλυτο δικαίωμα να το πράξει». 

«Ως πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία δεδομένα σχετικά με την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων –και έχω το απόλυτο δικαίωμα να το πράξω», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι θέλει για ανθρωπιστικούς λόγους η Ρωσία να εντείνει τον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή