Κύμα αλληλεγγύης

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 19:38
UPD:19:50

A- A A+

«Η θετική πλευρά της τραγωδίας είναι η πρωτοφανής κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, που ευαισθητοποιήθηκε άμεσα στο δράμα των κατοίκων της ΝΑ Ασίας», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

Το κύμα αλληλεγγύης στα θύματα του φονικού τσουνάμι έχει σαρώσει την επικαιρότητα. Ακόμη και η ελάχιστη προσφορά, μπορεί να αποβεί σωτήρια. Ακόμη και ένα ευρώ έχει αξία ανυπολόγιστη. Ογδονταπέντε λεπτά είναι αρκετά για να αγοραστούν 100 ταμπλέτες καθαρισμού νερού. Με 11 ευρώ, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει θεραπεία κατά της χολέρας. Με 8,6 ευρώ μπορεί να έχει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη για τρεις μήνες.

Ολοι μπορούμε να συνεισφέρουμε http://www.ert.gr/main2.html . Ολοι μπορούμε να απαλύνουμε τον αλαργινό πόνο, που μάς έκανε να επανασυνειδητοποιήσουμε το εφήμερο της ύπαρξής μας.

«Πάντα έχουμε τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις καταιγίδες που μάς επιφυλάσσει η ζωή, αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκονται αμπαρωμένα εντός μας, κι έτσι χάνουμε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να τα βρούμε. Οταν τα βρίσκουμε, ή έχουμε χάσει την ευκαιρία ή τη μάχη» (Π. Κοέλιο).

Αυτή τη φορά ας μην ητττηθούμε από την αντιξοότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή