Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας ζητεί η Κ.Ο. του ΚΚΕ

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 14:15
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης αναφέρθηκε συνολικά στις συνέπειες για την εργατική-λαϊκή οικογένεια από τα μέτρα που περιέχονται στο νέο μνημόνιο.

A- A A+

Την ανάγκη νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας χωρίς να μπαίνει καμία Κυριακή σε παζάρι, επανέλαβε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης στο πλαίσιο συνάντησης αντιπροσωπείας με μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης αναφέρθηκε συνολικά στις συνέπειες για την εργατική-λαϊκή οικογένεια από τα μέτρα που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, τις νέες ανατροπές σε μισθούς, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα.

Όσον αφορά το ιδιαίτερο ζήτημα της κυριακάτικης αργίας, διατυπώθηκε για μία ακόμα φορά η σταθερή θέση του ΚΚΕ, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας, χωρίς να μπαίνει καμία Κυριακή σε παζάρι.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, «θα αναδείξει συνολικά πλευρές που τσακίζουν ενιαία τον εργάσιμο χρόνο και τις εργασιακές σχέσεις, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν σε αυτήν την κατεύθυνση, με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη και στα συλλαλητήρια στις 18 Μάη, την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα στη Βουλή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή