Δωρεά ένα εκατ. ευρώ στα θύματα του τσουνάμι από το κράτος

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 11:21
A- A A+

Την προσφορά από το ελληνικό δημόσιο οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές ανακοίνωσε σήμερα το πρωΐ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Η οικονομική βοήθεια αυτή, είναι ανεξάρτητη από τα 300.000 ευρώ, που έχει προσφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και από το ποσό που θα συγκεντρωθεί για ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε συγκινητική την πρωτοβουλία για συγκέντρωση χρημάτων μέσω του τηλεμαραθώνιου της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν με περίσσευμα ψυχής.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, έγινε γενικότερη ενημέρωση για την αγορά και την οικονομία, όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συζητήθηκε και το ασφαλιστικό των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, η κυβέρνηση επιμένει να βρεθεί συνολική λύση στο ασφαλιστικό των τραπεζών, η οποία όμως προϋποθέτει συμφωνία όλων των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν όλες οι τράπεζες δεν συμφωνήσουν τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μεμονωμένες λύσεις καθώς υπάρχει πρόβλημα κυρίως με την Εμπορική Τράπεζα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή