Μολυβιάτης: Δεν ματαιώνεται ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης

Στο Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 13:07
UPD:13:09
A- A A+

Οι κατευθυντήριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής για το 2005, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τα μέτρα βελτίωσης των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών των πρεσβειών, ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη και τους υφυπουργούς Γ. Βαληνάκη, Ε. Στυλιανίδη και Τ. Σκανδαλάκη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση για το αν ματαιώθηκε ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, ενώ σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι «κατασκευάζεται ο αγωγός Μπουργκάς-Αυλώνα» ο κ. Μολυβιάτης απάντησε: «τίποτα δεν κατασκευάζεται απλώς υπεγράφη ένα πρωτόκολλο».

Ο κ. Μολυβιάτης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης χρημάτων για την παροχή βοήθειας στις χώρες της ΝΑ Ασίας, αλλά και το θαυμασμό και ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για την ανθρωπιά που επέδειξε για ακόμη μία φορά.

Οσον αφορά τη διοχέτευση της βοήθειας, κ. Μολυβιάτης είπε ότι θα γίνει κυρίως μέσω του ΟΗΕ, αλλά και με απευθείας συνεννόηση της Ελλάδας με τις πληγείσες χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή