Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Παραδέχθηκε την ήττα του SPD o Σουλτς

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 07:08
UPD:08:47
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για το SPD, μια δύσκολη ημέρα για εμένα προσωπικά: κατάγομαι από αυτό το κρατίδιο, όπου υποστήκαμε ήττα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

A- A A+

Την ήττα του κόμματός του στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας παραδέχθηκε αργά χθες ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τα exit poll που δόθηκαν στη δημοσιότητα το SPD συγκεντρώνει το 30,5% των ψήφων, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγκελας Μέρκελ εξασφαλίζουν το 34,5%.

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για το SPD, μια δύσκολη ημέρα για εμένα προσωπικά: κατάγομαι από αυτό το κρατίδιο, όπου υποστήκαμε ήττα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

EURONEWS

Εξέφρασε παράλληλα την υποστήριξή του στην Ανελόρε Κραφτ, την πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. «Νικάμε μαζί, χάνουμε μαζί… Θα συνεχίσουμε τη μάχη για την 24η Σεπτεμβρίου» πρόσθεσε ο Σουλτς, αναφερόμενος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σημείωσε ακόμη ότι το SPD είναι ένα κόμμα «που έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τις μάχες», συμπληρώνοντας πως «ο δρόμος είναι μακρύς έως τις βουλευτικές εκλογές». Υπενθύμισε μάλιστα ότι πριν από πέντε μήνες τα ποσοστά του «φίλου του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονταν στο χαμηλότερο επίπεδο και τώρα εκείνος είναι πρόεδρος» της Γαλλίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Sputnik, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή