Περίσσευμα ανθρωπιάς

Πάνω από 15 εκ. ευρώ στον μαραθώνιο
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 16:10
UPD:18:50

A- A A+

ΕΝΑ κύμα αλληλεγγύης καλύπτει από χθες κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί στον Μαραθώνιο Ανθρωπιάς, που διοργάνωσε η ΕΡΤ, το πoσό ρεκόρ των 15.075.000 ευρώ και οι προσφορές των Ελλήνων πολιτών συνεχίζονται, καθώς οι τράπεζες Εμπορική, Εθνική, Alpha Bank, Αγροτική και Eurobank δέχονταν καταθέσεις και σήμερα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται μέσω της ιστοσελίδας της ΕΡΤ, και μέσω SMS, στο 4536, γράφοντας ASIA. Το πρωί, ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ανακοίνωσε, πως θα δοθεί το ποσόν του 1.000.000 ευρώ, επιπλέον, του αρχικού ποσού, που έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών. Αναφερόμενος στο μαραθώνιο έκανε λόγο για περίσσευμα ψυχής και έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΡΤ. Ολους όσους συμμετέχουν ή εμπλέκονται με οιονδήποτε τρόπο στο μαραθώνιο ανθρωπιάς, ευχαριστεί και η διοίκηση της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι το σύνολο της κρατικής, δημόσιας και ιδιωτικής βοήθειας μπορεί να φθάσει συνολικά τα είκοσι εκατ. ευρώ.

Η τεράστια κινητοποίηση στην Ελλάδα επισημαίνεται και από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

To βράδυ η δημοπρασία με αντικείμενα επωνύμων

"Οι Έλληνες έδειξαν χθες τον συναισθηματικό τους φόρτο με τη συμμετοχή τους και τις μεγάλες τους προσφορές", ανέφερε ο Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίττας για τους υπαλλήλους της προεδρίας της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος ζήτησε να κρατήσουν όλοι σιγή τριών λεπτών για τα θύματα της τραγωδίας και ευχήθηκε να μην ξανασυμβεί πουθενά κάτι τέτοιο.

"Η ανταπόκριση των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο μαραθώνιο αλληλεγγύης στέλνει σε ολόκληρο τον κόσμο ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ελλάδα του ανθρωπισμού και του πολιτισμού δηλώνει, για μια ακόμη φορά, δυναμικά παρούσα", δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας, πως ευχαριστεί ξεχωριστά κάθε πολίτη, κάθε οικογένεια, αλλά και όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, για την "άμιλλα προσφοράς, για την κατάθεση ανθρωπιάς και ελπίδας".

"Αναδείχτηκε η καλή πλευρά της παγκοσμιοποίησης, η θετική πλευρά των ΜΜΕ και η ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων", δήλωσε ο διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιάννης Παπουτσάνης.

"Ο μαραθώνιος της ΝΕΤ αποτελεί ένα ορόσημα για το ανθρωπιστικό κίνημα αλλά και για το ρόλο των ΜΜΕ", υπογράμμισε, σε δηλώσεις τους στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της UNICEF στην Ελλάδα Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τηρήθηκε τριών λεπτών σιγή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην Ελλάδα, σε όλα τα δημόσια κτήρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Με το δικό τους τρόπο, εκπρόσωποι της κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής, αλλά και αθλητές, έκαναν ιδιαίτερες προσφορές, για τα θύματα των τσουνάμι, που θα τεθούν σε δημοπρασία από τη ΝΕΤ στις 10.00 το βράδυ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος προσέφερε την πένα του.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου στις αποθήκες της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Αλληλεγγύη" της Εκκλησίας στο Περιστέρι, στις 17 Ιανουαρίου αποπλέει για τη Σρι Λάνκα κρουαζιερόπλοιο που θα μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο.

Η βοήθεια, που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στα γραφεία της Αλληλεγγύης είναι πάνω από 400 τόνους.

Πηγή: ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή