Ανω των 20 εκ. ευρώ η ελληνική βοήθεια στα θύματα

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 18:13
A- A A+

Το υπουργείο Εξωτερικών αποστέλλει στην περιοχή της Σρι Λάνκα κρουαζιερόπλοιο, προσφορά της εταιρείας Majestic International Cruises ιδιοκτησίας των αδελφών Κολάκη, το οποίο θα μεταφέρει 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και θα λειτουργήσει εκεί ως πλωτό νοσοκομείο στελεχωμένο από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Η μέχρι τώρα βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί σε χρήματα και σε είδος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει:

1. Την κρατική βοήθεια που θα υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

2. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τον τηλεραδιομαραθώνιο που διοργάνωσε η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία υπερβαίνουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

3. Τη βοήθεια σε είδος που συγκεντρώνεται από την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, άλλες ΜΚΟ, φορείς, δήμους, νομαρχίες και ιδιώτες με τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τους 800 τόνους και η αξία της τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα είδη που συμπεριλαμβάνονται στη βοήθεια είναι σκηνές, ρουχισμός, φάρμακα, τρόφιμα, κλπ.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί ως πολυμερής βοήθεια μέσω ΟΗΕ, και Ε.Ε., αλλά και ως διμερής βοήθεια προς τις χώρες που επλήγησαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή