Μεϊμαράκης και Απ. Κακλαμάνης στο Φανάρι

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 20:06
UPD:20:07
A- A A+

O γραμματέας της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης επισκέφτηκαν σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ κατά την αυριανή τελετή αγιασμού των υδάτων και καταδύσεως του τιμίου σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο, και ο κ. Κακλαμάνης το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στη διάψευση των ελπίδων ότι αυτά τα "θαύματα" θα γίνονταν πριν την 17η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «οι εταίροι μας στην Ε.Ε., χρησιμοποιούν τα προβλήματα της Κύπρου, τα προβλήματα του Πατριαρχείου, μάλλον ως μέσα πίεσης προς την Τουρκία, για να εξασφαλίζουν ικανοποίηση και θετικές απαντήσεις και αποφάσεις της τουρκικής κυβερνήσεως για άλλα θέματα, όχι τόσον ηθικής, όσον υλικής σημασίας γι' αυτούς.

Εμείς μιλάμε για αρχές, για ιδανικά, εκείνοι ενδιαφέρονται για τις αγορές, για τις εμπορικές συναλλαγές, για τους εξοπλισμούς, που συντηρούν μαζί με τις βιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών και τις δικές τους πολεμικές βιομηχανίες».

Ο κ. Μεϊμαράκης συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Συζητήσαμε για τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν στο μέλλον. Πιστεύουμε απόλυτα στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας... Υπάρχει πάντα το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και, κυρίως, τα δικαιώματα της μειονότητας, η οποία ζει στην Τουρκία... Υπάρχει μια θετική ένδειξη, από πλευράς Τουρκίας, αυτά, όμως, συν τω χρόνω θα τα δούμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για ένα καλό αποτέλεσμα».

Tην ευαρέσκειά του, και τα θερμά συγχαρητήρια του για τη γενναία συνδρομή του ελληνικού λαού προς τους πάσχοντας πληθυσμούς της νοτιοανατολικής Ασίας εξέφρασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος τον κ. Μεϊμαράκη. «Και εμείς έχουμε επιστρατεύσει όλες τις Μητροπόλεις μας του εξωτερικού και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Μητροπολίτη που έχουμε στο Χόνγκ Κόνγκ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας», πρόσθεσε.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή