ΚΚΕ: Εκ του πονηρού η έκθεση για αντισημιτισμό

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2005 18:07
UPD:18:48
A- A A+

«Κανένα δικαίωμα δεν αναγνωρίζουμε στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/06/1001022.htm να συντάσσουν εκθέσεις για το τι γίνεται ή δεν γίνεται στην Ελλάδα, όπως η τελευταία για τον «αντισημιτισμό». Αυτές οι εκθέσεις αποτελούν πολιτική παρέμβαση και είναι εκ του πονηρού.

Εκείνο που ενοχλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός συντάσσεται με το δίκιο των Παλαιστινίων και όχι με τα εγκλήματα της κρατικής και κυβερνητικής εξουσίας του Ισραήλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η έκθεση σημειώνει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ελλάδας συνέχισε να προβάλλει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα παραδόσεις του εορτασμού του Πάσχα, όπως «το κάψιμο εικόνας του Ιούδα σε μερικά νησιά, που μερικές φορές είναι γνωστό στις τοπικές κοινωνίες ως το κάψιμο του Εβραίου, κάτι που ενθαρρύνει μίσος και φανατισμό κατά των Εβραίων». Τονίζεται επίσης ότι αντισημιτικά στοιχεία παρατηρούνται σε ακραία έντυπα αλλά και στις μεγάλες εφημερίδες της χώρας, όταν περιγράφονται οι ενεργειες της ισραηλινής κυβέρνησης έναντι των Παλαιστινίων ως «γενοκτονία» ή «ολοκαύτωμα».

Επικρίνεται επίσης ο ηγέτης του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ γίνεται λόγος και για την δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη που είχε αποκαλέσει «τους Εβραίους ρίζα του κακού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή