Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τους συμβασιούχους

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 20:01
UPD:12/05/2017 00:45
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Υπουργείου Εσωτερικών με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων .

A- A A+

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Υπουργείου Εσωτερικών με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, με πηγές του Υπουργείου να σχολιάζουν ενημερωτικό σημείωμα του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ με την - κατ’ αυτόν - εκδοχή της  απόφασης και του σκεπτικού της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους, «πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες έκδοσής της».

Καλούν τον κ. Πατούλη να κατονομάσει τον Δικαστή που ενημέρωσε τον συνεργάτη του και χαρακτηρίζουν «συγκινητική» την προσπάθεια του να καλύψει τα «κενά» ενημέρωσης για την υπόθεση.

«Οι πρακτικές υπηρετούν με τον χειρότερο τρόπο τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΚΕΔΕ που καλούσε τον υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει συγγνώμη καταρχήν από τους εργαζόμενους, τους οποίους «ουσιαστικά εξαπάτησε τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια» και ζητούσε από τον Πρωθυπουργό «να αλλάξει τον κ. Σκουρλέτη και να ορίσει στη θέση του ένα πρόσωπο που θα είναι ικανό να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση». 

Τι απαντά η ΚΕΔΕ

Σε απάντησή της «προς αποκατάσταση της αλήθειας», η ΚΕΔΕ ανέφερε σε βραδινή της ανακοίνωση πως «ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ στο σημείωμα του ανέφερε τις βασικές αιτιάσεις του Πρώτου Κλιμακίου του Πρώτου Τμήματος,  όπως αυτές διατυπώθηκαν στις συνεδριάσεις 5η και 7η  στις  5/3/2017  και 21/3/ 2017 αντίστοιχα. Τα πρακτικά αυτά του κλιμακίου έχουν δημοσιευθεί από το μήνα Απρίλιο».

Όπως πρόσθεσε η ΚΕΔΕ, «με το περιεχόμενο των σχετικών  πρακτικών  αμφισβητήθηκε η συνταγματικότητα, τόσο του άρθρου 16 του νόμου 4429/2016, με το οποίο είχαν παραταθεί οι συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας μέχρι τις 31/12/17,  όσο και η συνταγματικότητα της διάταξης του άρθρου 25 του νόμου 4456/2017, με την οποία έχουν κριθεί νόμιμες οι δαπάνες πληρωμής των συμβασιούχων».

«Επ’ αυτών των πρακτικών αναφέρθηκε ο Νομικός Σύμβουλος και λόγω της γενικότερης σημασίας των ζητημάτων συνταγματικότητας ή μη των ανωτέρων διατάξεων, παραπέμφθηκαν προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού  Συνεδρίου. Από το σημερινό ημερήσιο τύπο προέκυψε ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου  φαίνεται ότι έκανε αποδεκτές τις αιτιάσεις του Πρώτου κλιμακίου καθόσον αφορά την συνταγματικότητα  των διατάξεων αυτών και τις έκρινε αντισυνταγματικές», κατέληξε η ΚΕΔΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή