Ευχή για καλό μπάσκετ, γεμάτα γήπεδα και μακριά από ακρότητες

Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 15:28
UPD:15:33
Eurokinissi Sports/ΣΤΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Η τελική φάση ξεκινά αύριο στις 19:00 με τον αγώνα, Ολυμπιακός-Αρης στο ΣΕΦ (οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας) και θα συνεχιστεί την Πέμπτη στην κοινή έδρα των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (ΟΑΚΑ), με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα (στους τελικούς θα προκριθούν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις τρεις νίκες).

A- A A+

Την ευχή να διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των play off της Α1 σε γεμάτα γήπεδα, χωρίς βία και ακρότητες, έκαναν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης και ΑΕΚ) στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην Αίγλη του Ζαππείου.

Η τελική φάση ξεκινά αύριο στις 19:00 με τον αγώνα, Ολυμπιακός-Αρης στο ΣΕΦ (οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας) και θα συνεχιστεί την Πέμπτη στην κοινή έδρα των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (ΟΑΚΑ), με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα (στους τελικούς θα προκριθούν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις τρεις νίκες).

Τον Ολυμπιακό, που είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, εκπροσώπησαν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης. Οι «ερυθρόλευκοι», που στο… βάθος του μυαλού τους έχουν το final 4 της Euroleague (19-21/05), θα επιδιώξουν να μπουν με το… δεξί στη σειρά των ημιτελικών, όπως τόνισε ο προπονητής τους στις δηλώσεις που έκανε:

«Οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το final 4 της Κωνσταντινούπολης δεν έχει καμία σχέση με την ημιτελική σειρά με τον Άρη. Άλλη διοργάνωση, άλλο παιχνίδι, εξίσου ανταγωνιστικά και τα δύο. Οι παίκτες μου έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να ξέρουν πόσο επικίνδυνη, οργανωμένη, με στόχο στην επίθεση και στην άμυνα, ομάδα είναι ο Αρης. Αν υποτιμήσεις κάποιον αντίπαλο κινδυνεύεις να χάσεις, έχουμε παραδείγματα που κινδυνέψαμε.»

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτή την ημιτελική σειρά με τον Άρη. Οι προπονητές μας έχουν προετοιμάσει πολύ καλά. Συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια με τον Άρη. Εύχομαι κι εγώ να γίνουν καλά παιχνίδια, σε γεμάτα γήπεδα, με κόσμια παρουσία των φιλάθλων».

Το λόγο πήρε ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης:  «Είμαστε ρεαλιστές και ταυτόχρονα θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε απολαμβάνοντας αυτά τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και να απολαύσουμε όλοι μας τα παιχνίδια στην Α1».

Ο «κάπτεν» του Άρη, Σπύρος Μούρτος, είπε από την πλευρά του: «Είμαστε μεγάλοι ανταγωνιστές και θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες. Εύχομαι οι αγώνες να γίνουν σε γεμάτα γήπεδα, σε κόσμιες συνθήκες και να κερδίσει ο καλύτερος».

          Πασκουάλ: «Έτοιμοι να υποφέρουμε στο παρκέ»

Αποφασισμένοι να πάρουν τον τίτλο και να δώσουν χαρά στον κόσμο που πικράθηκε από τον αποκλεισμό της ομάδας στην Euroleague τόνισαν οι Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθης.

Ενόψει του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ (11/05, 19:00) ο τεχνικός των «πρασίνων» επισήμανε: «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτάσουμε στη νίκη. Ελπίζουμε η αυξημένη εισροή του κόσμου να συνεχίσει. Ελπίζω να προσφέρουμε ένα πολύ καλό θέαμα στον κόσμο. Όλη η Ευρώπη να απολαύσει τους αγώνες μας στο γήπεδο».

Για τον αποκλεισμό από το final 4 της Euroleague, ο Πασκουάλ υπογράμμισε: «Παίξαμε με μία καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό αποκλειστήκαμε. Ξεπεράσαμε τον πόλεμο που μας προκάλεσε αυτός ο αποκλεισμός. Τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε μέσα στο γήπεδο. Ο,τι συνέβη αποτελεί παρελθόν. Ξέρουμε πως λειτουργεί ο κόσμος του αθλητισμού. Όταν πάνε άσχημα τα πράγματα όλος ο κόσμος μιλά γι’ αυτό. Γυρίσαμε σελίδα και έχουμε μεγάλη όρεξη να κάνουμε κάτι γι’ αυτόν τον πόνο που προκαλέσαμε στους οπαδούς μας, θέλουμε να ξαναφέρουμε τη χαρά στον κόσμο που απογοητεύσαμε με την κατάκτηση του τίτλου».

Ο αρχηγός των «πρασίνων» Νικ Καλάθης τόνισε: «Θεωρώ πως έχουμε μία ισχυρή ομάδα, ικανή να κατακτήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας. Η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Για εμάς είναι ακόμη μία πρόκληση κατάκτησης του τίτλου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τον διεκδικήσουμε μέσα στο γήπεδο».

Τη… σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο προπονητής της Ένωσης, Σωτήρης Μανωλόπουλος: «Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν προκρίθηκε στο φάιναλ φορ δεν μειώνει την αξία του. Οι παίκτες μας έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε. Εύχομαι να γίνουν καλά ματς, με υγεία για τους παίκτες, χωρίς βία».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, σχολίασε: «Κάναμε καλή δουλειά, είχαμε δύσκολη περίοδο γιατί είχαμε πολλές ημέρες χωρίς παιχνίδια που είναι επικίνδυνο, εκμεταλλευτήκαμε όμως το χρόνο μου και είμαστε έτοιμοι για μία σειρά με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις