Παραπέμπονται στην Ολομέλεια της Βουλής τα εξοπλιστικά

Ανοιχτό το θέμα της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 16:22
A- A A+

Ανοιχτό άφησε το θέμα της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Σε ερωτήσεις για τί σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, ο κ. Αντώναρος απάντησε «Να κατατεθεί πρώτα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και μετά θα δούμε». «Μη βιάζεστε να προδικάσετε τις περαιτέρω διεργασίες», τόνισε ο κ. Αντώναρος, επισημαίνοντας, ότι «είναι θέμα της Ολομέλειας της Βουλής, που ως ανεξάρτητο όργανο θα αποφασίσει».

Σήμερα, τα μέλη της Επιτροπής δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε κοινά συμπεράσματα, οπότε τα κόμματα θα καταθέσουν τέσσερα διαφορετικά πορίσματα στον πρόεδρο της Εξεταστικής, Γιάννη Τραγάκη.

Ο κ. Τραγάκης υποστήριξε ότι η Εξεταστική έδωσε απαντήσεις αξιολογώντας έγγραφα και καταθέσεις και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη της Ολομέλειας της Βουλής να αποδώσει ευθύνες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, ότι «μπλοφάρει για να συντηρήσει κλίμα καχυποψίας κατά των πρώην υπουργών Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Παράλληλα, ο βουλευτής επισήμανε, πως η πλειοψηφία της Επιτροπής περιγράφει το θέμα χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες, αφήνοντας την όλη υπόθεση σε εκκρεμότητα.

Τέλος, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σε βάρος του Γιώργου Ζορμπά, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/11/1002227.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή