Βόλεϊ: Ώρα στέψης στο «Μελίνα Μερκούρη»

Κυριακή, 07 Μαΐου 2017 13:46
UPD:14:59
MotionTeam/MOTION TEAM
A- A A+

Το κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» θα φιλοξενήσει απόψε (19:00) τον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 Ανδρών, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με break στο... break των αντιπάλων τους στον τρίτο αγώνα, ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2 κι απόψε θα παίξουν για να σηκώσουν το 28ο πρωτάθλημα στην Ιστορία τους, όντες οι πολυνίκες στο άθλημα, ενώ οπ «Δικέφαλος» θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατάκτησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτή είναι μόλις η τέταρτη φορά που θα διεξαχθεί πέμπτος τελικός στα πλέι οφ. Οι προηγούμενες ήταν το 1998, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας την Ορεστιάδα 3-1 και πήρε τον τίτλο, το 2002 με τον Ηρακλή να επικρατεί της πειραϊκής ομάδας στη Δραπετσώνα με 3-2 και να κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα και το 2012, όταν ο Ηρακλής νίκησε άνευ αγώνα 3-0 τον Φοίνικα Σύρου, που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο γυμναστήριο της Μίκρας.

Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν εξαντληθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου. Άπαντες στον Ολυμπιακό είναι πανέτοιμοι για να συνδυάσουν το φινάλε του αγώνα με μία μεγάλη φιέστα και το δεύτερο «τρεμπλ» στην Ιστορία του συλλόγου μετά το 2014 (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ), αλλά και την επιστροφή στην κορυφή μετά από τρία χρόνια.

Από το 1998, οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων, έχουν διεξαχθεί 55 αγώνες πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο λαοφιλείς ομάδες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 41-14.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις