Επεισόδια με τραυματίες πρόσφυγες στη Χίο

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 10:01
UPD:12:15
politischios.gr

Η ένταση ξεκίνησε στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, αλλά εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους όπου ζουν πρόσφυγες τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στον καταυλισμό της Σούδας. Η αστυνομία προχώρησε σε 12 τουλάχιστον προσαγωγές.

A- A A+

Νέα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα.

Η ένταση ξεκίνησε στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, αλλά εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους όπου ζουν πρόσφυγες τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στον καταυλισμό της Σούδας. Η αστυνομία προχώρησε 12 τουλάχιστον προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 8 το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια στη ΒΙΑΛ μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων. Σύντομα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία της πόλης της Χίου, όπου σε συμπλοκές τραυματίσηκε με μαχαίρι ένας Σύρος πρόσφυγας.

Αργότερα ακόμα ένας νεαρός Σύρος δέχθηκε επίθεση κοντά στο νοσοκομείο και χτυπήθηκε με μαχαίρι στην πλάτη. Το βράδυ αραβόφωνοι από τον καταυλισμό της Σούδας θέλησαν να μετακινηθούν στη ΒΙΑΛ με το λεωφορείο που μισθώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να ενισχύσουν τους συμπατριώτες τους. Η αστυνομία αντιλήφθηκε την πρόθεσή τους και διέκοψε το δρομολόγιο. Όμως ομάδα 150 περίπου ατόμων, κινήθηκε με τα πόδια προς τη ΒΙΑΛ. Στην κεντρική πλατεία της πόλης αστυνομικές δυνάμεις τούς σταμάτησαν, την ίδια ώρα που μπλόκα στήθηκαν σε όλες τις εξόδους της Χίου.

Mέσα στη ΒΙΑΛ υπήρξαν τέσσερις τουλάχιστον τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ, υπό τον φόβο της επέκτασης των επεισοδίων, οικογένειες κυρίως Σύρων προσφύγων εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και διανυκτέρευσαν στα γύρω χωράφια.

Περίπου τα μεσάνυχτα η τάξη αποκαταστάθηκε, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στους καταυλισμούς, αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή