Παραβάσεις του περιβαλλοντικού δικαίου από Φινλανδία, Σουηδία και Δανία

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 13:25
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Δανίας για παραβάσεις της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας στον τομέα της προστασίας της φύσεως και της βιομηχανικής ρύπανσης.

Η Επιτροπή παραπέμπει την Φινλανδία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το κυνήγι λύκων και απευθύνει στη Σουηδία τελική γραπτή προειδοποίηση για το κυνήγι και την καταστροφή κορμοράνων και τρυπανοκοράκων.

Η Δανία πρόκειται να λάβει τελική γραπτή προειδοποίηση σχετικά με τα μέτρα που έλαβε για τον έλεγχο της ρύπανσης που προκαλείται από μεγάλα χοιροτροφεία και ορνιθοτροφεία.

Ο Σταύρος Δήμας, Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ ανέφερε: «Οι παραβάσεις αυτές υπονομεύουν τις κοινοτικές προσπάθειες για τη διατήρηση υγιούς περιβάλλοντος για τους πολίτες καθώς επίσης και για την άγρια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτουμε. Το κυνήγι υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς οι οποίοι πρέπει να τηρούνται προκειμένου να διατηρηθούν οι πληθυσμοί των ειδών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ευρωπαϊκών οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. Τα κράτη μέλη πρέπει επίσης να τηρούν επακριβώς τους κανόνες για την ελαχιστοποίηση της βιομηχανικής ρύπανσης προκειμένου να αποφεύγεται η δημιουργία σύγχυσης, η οποία θα μπορούσε να αφήσει εκτός ελέγχου ορισμένους εν δυνάμει ρυπαίνοντες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή