Προσωρινή πτώση του WhatsApp την Τετάρτη

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 20:49
UPD:20:50
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

Η δημοφιλής υπηρεσία messaging του Facebook, WhatsApp, «έπεσε» σε όλο τον κόσμο την Τετάρτη, σε μια διακοπή που διήρκεσε για αρκετές ώρες, πριν επιλυθεί το πρόβλημα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Νωρίτερα, οι χρήστες του WhatsApp σε όλο τον κόσμο δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε αυτό για λίγες ώρες. Έχουμε λύσει το πρόβλημα και ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση» ανακοίνωσε το WhatsApp το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει το Reuters, το WhatsApp είχε πέσει σε τμήματα της Ινδίας, του Καναδά, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας. Επηρέασε χρήστες με iOS, Android και Windows. Στη Βραζιλία, όπου η χρήση του είναι διευρυμένη για επαγγελματικούς σκοπούς, ήταν «κάτω» για περίπου 2,5 ώρες. Πολλοί χρήστες στράφηκαν στο ανταγωνιστικό Telegram, που έχει κερδίσει πολλούς χρήστες στη χώρα μετά από δύο προηγούμενες διακοπές του WhatsApp, λόγω δικαστικών εντολών.

Το WhatsApp έχει πάνω από 1,2 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι εργαλείο- κλειδί για επικοινωνίες και εμπόριο σε πολλές χώρες. Αγοράστηκε από το Facebook το 2014, για 19 δισ. δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς