Η Ε.Ε. χαιρετίζει την ειρηνευτική συμφωνία στο Σουδάν

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 17:04
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει θερμά την υπογραφή της συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του Σουδάν και του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Σουδάν (SPLM/A).

Η συμφωνία αυτή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ε.Ε., θέτει τέλος σε μια από τις πιο μακροχρόνιες και φονικές συρράξεις στην αφρικανική ήπειρο, η οποία κόστισε τη ζωή δύο εκατομμυρίων ανθρώπων και ανοίγει το δρόμο σε μια συνολική πολιτική διαδικασία προώθησης της ειρήνης και ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές του Σουδάν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συγχαίρει τις αντιμαχόμενες πλευρές αλλά και τη Διακυβερνητική Αρχή για την Ανάπτυξη (IGAD) και τον Διαμεσολαβητή της, στρατηγό Lazarus Sumbeiywo, καθώς και όλους τους διεθνείς παρατηρητές για το ιστορικό αποτέλεσμα. Χαιρετίζει την κυβέρνηση της Κένυα για τη φιλοξενία και υποστήριξη των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει έκκληση στη σουδανική κυβέρνηση και στο SPLM/A να υλοποιήσουν ταχέως στο σύνολό της τη συμφωνία και επαναλαμβάνει τη στήριξή της στις διεθνείς προσπάθειες παγίωσης της συμφωνίας, σε στενή συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, την Αφρικανική Ένωση και την IGAD.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή