Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 07:00
A- A A+

Τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως από τις απογευματινές ώρες, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το βράδυ, θα χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από αργά το απόγευμα ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τη νύχτα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, ενώ στα Δωδεκάνησα, είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία στις βορειότερες περιοχές, βόρειοι μέτριοι, μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά, ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό μετά το μεσημέρι, να σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά, προβέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από Βορρά προς Νότο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή