Φ. Γεννηματά: Η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί

Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 17:53
UPD:18:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση των γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.

A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ «ανήκει στην κοινωνική του βάση, δεν είμαστε εμείς ιδιοκτήτες αυτού του χώρου», ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση των γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.

Όπως ανέφερε, «όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στους προοδευτικούς πολίτες  που απωθούνται  και έχουν αλλεργία στις εσωκομματικές  διενέξεις και με το δίκιο τους. Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν».

«Η βάση μας θεωρεί πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι, κερδίζει μάχες και έδαφος, κάποιοι να επιλέγουν σκιαμαχίες που δημιουργούν άσκοπες αναταράξεις και  εσωστρέφεια. Δεν τη χρειαζόμαστε. Ως εδώ», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Εξήγησε επίσης ότι για τους λόγους αυτούς αποφάσισε να προκηρύξει Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

«Προκρίνω την καταστατική προβλεπόμενη λύση και με δημοκρατικές διαδικασίες, πολιτική λύση - απέναντι στο ζήτημα που δημιουργήθηκε», διευκρίνισε.

«Είναι μια συμφωνία καταδίκης της χώρας, συμφωνία ντροπής»

Αναφερόμενη στις διαβουλεύσεις κυβέρνησης - θεσμών, η κ. Γεννηματά είπε ότι στη χώρα εκτυλίχτηκε «η τελευταία πράξη του δράματος που λέγεται “Β' αξιολόγηση”». Αυτό και η αποκάλυψη της Αριστερής Διαπλοκής».

Κατήγγειλε ότι για πολλούς μήνες «οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την  αβεβαιότητα. Τώρα  με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου». 

Όπως ανέφερε, «δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) για πολλά χρόνια. Με  νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκατ. ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων. Και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «είναι ώρα όμως ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου», ζητώντας να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον.

«Ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων. Να μάθει ότι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν καταστρέφουν μόνο το παρόν, έχουν υποθηκεύσει και το μέλλον», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή