Κυρ. Μητσοτάκης: Μέτρα 12,5 δισ. ο λογαριασμός του Αλ. Τσίπρα

Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 11:00
UPD:12:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μιλώντας σε τομεάρχες του κόμματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Αλ. Τσίπρα ότι «συμφώνησε σε ένα τέταρτο μνημόνιο, διαφορετικό και σκληρότερο από τα προηγούμενα ώστε να μείνει στην εξουσία».

A- A A+

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μιλώντας σε τομεάρχες του κόμματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Αλ. Τσίπρα ότι «συμφώνησε σε ένα τέταρτο μνημόνιο, διαφορετικό και σκληρότερο από τα προηγούμενα ώστε να μείνει στην εξουσία».

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, με πρόσθετα βάρη και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια, ενώ τα περίφημα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον στόχο του πολύ υψηλού πλεονάσματος του 3,5%» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Και όλα αυτά ενώ δεν έχουμε καμία ρητή δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Με τα μέτρα αυτά, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου ανεβαίνει στα 12,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το mail Χαρδούβελη και 4 φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014». «Τα μέτρα αυτά κανείς δεν τα ζητούσε πριν από ένα χρόνο. Είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα (...) το βαρύ τίμημα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που έφερε τη χώρα σε πολύ χειρότερη θέση από αυτή που ήταν» πρόσθεσε.

«Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη κόβουν και την 12η. Και αυτοί που θα υπέβαλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, σήμερα δέχονται αφορολόγητο 5.681 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας ζητούσε χρηματοδότηση χωρίς μέτρα και τελικά παίρνει μέτρα χωρίς χρηματοδότηση» συμπλήρωσε.

«Τρέμουν τη λαϊκή ετυμηγορία»

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας «κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές», ψηφίζοντας «κάθε μέτρο που του ζητούν» γιατί «τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία». Τόνισε παράλληλα ότι οι εξελίξεις δικαίωσαν τη στάση της Ν.Δ. και πρόσθεσε πως το κόμμα θα συνεχίσει να ζητά πολιτική αλλαγή, ενώ εν όψει της κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή είπε πως «εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα εξηγήσουμε στην κοινωνία ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε γιατί ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε τόσο χαμογελαστός και εύθυμος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, για να απαντήσει: «Είναι προφανώς η ευθυμία της εξουσίας, άλλωστε η εξουσία για τους ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ είναι αυτοσκοπός και κίνητρο».

Εξάλλου, υποστήριξε ότι με τη Ν.Δ. τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει ποτέ εδώ, «η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική θα είχαμε τελειώσει σήμερα με τα μνημόνια».

Πάντως, σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εθνικής ευθύνης και αναγνωρίζει ότι το κράτος έχει συνέχεια. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «οι συμφωνίες μάς δεσμεύουν ως προς τους στόχους, όχι ως προς τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν οι στόχοι».

«Το τέταρτο μνημόνιο αποτελεί κοινό επίτευγμα των κ. Τσίπρα και Καμμένου. Πρόκειται για μια εθνική αποτυχία στην οποία δεν θα συνεργήσουμε, αυτό είναι το δικό τους μνημόνιο και δεν θα είναι η δικιά μας πολιτική. Η αποτυχία τους δεν είναι αποτυχία της χώρας, μπορούμε κάτι καλύτερο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτησε ακόμη να ενταθεί η αντιπολιτευτική δράση του κόμματος και ταυτόχρονα να ξεδιπλωθεί στην κοινωνία το ρεαλιστικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

«Τακτοποιήσεις ημετέρων»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε την κυβέρνηση «για τακτοποιήσεις ημετέρων σε κάθε επίπεδο». «Στο Δημόσιο βλέπουμε ήδη νέες στρατιές συμβασιούχων, που πάνε να τους εξαπατήσουν υποσχόμενοι μονιμοποιήσεις. Και πολλούς, πάρα πολλούς μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι πληρώνονται από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων» είπε, ενώ έκανε λόγο για «απαράδεκτες ρυθμίσεις προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προσεταιρισθεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή