Αλ. Τσίπρας: Αισιοδοξία για συμφωνία στις 22 Μαΐου

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 17:28
UPD:18:27
INTIME NEWS/European Union
A- A A+

Αισιόδοξος ότι στις 22 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το Brexit.

«Βρισκόμαστε εντός του στόχου και εντός του πλαισίου, ώστε να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στο Brexit, σημείωσε ότι «υπήρξε ομοφωνία των 27 κρατών - μελών για τις κατευθυντήριες γραμμές της διαπραγματευτικής διαδικασίας»

Ο ίδιος, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η πορεία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου θα εμπεριέχει μία σειρά δυσκολιών, ενώ ειδική μνεία έκανε στα χρηματοοικονομικά, εξηγώντας πως «το οικονομικό σκέλος είναι το πιο δύσκολο σε κάθε διαζύγιο»

Ιεραρχώντας τους ελληνικούς στόχους, ανέφερε ότι «προτεραιότητά μας είναι οι περίπου 70.000 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ζουν στη Μεγάλη Βρετανία», η διασφάλιση των ομαλών εμπορικών σχέσεων αλλά και η «απρόσκοπτη ροή των Βρετανών τουριστών».

«Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος, όχι και τόσο ευχάριστος, καθώς το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο, το οποίο συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της Ε.Ε.» έσπευσε να συμπληρώσει.  

Στο πλαίσιο αυτό, τέλος, υποστήριξε ότι τα 27 κράτη - μέλη θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, με στόχο μια «πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη».

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή