Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2005 07:00
A- A A+

Συνέχιση της κακοκαιρίας, κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί, πολύ θυελλώδεις (9 Μποφώρ) και τοπικά θυελλώδεις (10 Μποφώρ), με εξασθένηση από αργά το βράδυ. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών το πρωΐ στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τη νύχτα, βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ θυελλώδεις (8-9 Μποφώρ) και στα ανατολικά 10 Μποφώρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Αργά τη νύχτα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειονατολικοί πολύ θυελλώδεις (9 Μποφώρ) και τοπικά 10 Μποφώρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Αργά τη νύχτα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί θυελλώδεις, έως πολύ θυελλώδεις (8-9 Μποφώρ) και στα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις (8-9 Μποφώρ), με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού πολύ ισχυροί, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές, καταιγίδες στα νότια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησος, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι, πρόσκαιρα μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ, στα Ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια, θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή