Κ. Τσιάρας: Όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. είναι σύμφωνοι με τη θέση του κόμματος για τη σκανδαλώδη τροπολογία

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 22:14
UPD:22:27
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τσιάρας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Όλοι οι βουλευτές της παράταξής μας που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τη σκανδαλώδη κυβερνητική τροπολογία, είναι απολύτως σύμφωνοι με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το θέμα» τόνισε σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τσιάρας, με αφορμή σχόλιο κοινοβουλευτικών κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τους οποίους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβαν αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαιναν πως έξι βουλευτές της Ν.Δ. -μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής- δεν καταψήφισαν την επίμαχη τροπολογία την οποία κατάθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδης, αλλά παράλληλα ούτε και αποκάλυψαν την πρόθεση ψήφου τους.

«Οι δύο πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας από την επίσημη γραμμή του κ. Μητσοτάκη» σημείωσαν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η στάση τους εγείρει ερωτήματα.

Ως προς τις κατηγορίες της Ν.Δ. και την ουσία της τροπολογίας, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμπαν στην ομιλία του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «κατέστη σαφές πως κανένα πρόστιμο δεν διαγράφεται όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης».

Η τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι εταιρείες που αποκρατικοποιούνται και περνούν σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας αρκεί αυτά να είχαν καταλογιστεί σε περίοδο που οι μετοχές ανήκαν στο κράτος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Δένδια από τη Ν.Δ. να θέτει και θέμα συνταγματικότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή