ΠΓΔΜ: Έκκληση Ιβανόφ για ηρεμία

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 23:41
UPD:28/04/2017 08:28
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

Διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο στα Σκόπια.

A- A A+

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε μέσω διαγγέλματός του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, στον απόηχο της εισβολής διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και της επίθεσή τους σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.

Ο κ. Ιβανόφ κάλεσε τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να συναντηθούν την Παρασκευή.

EURONEWS

Το βράδυ της Πέμπτης, διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ στα Σκόπια, με αφορμή την εκλογή -από βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας- για πρώτη φορά, Αλβανού προέδρου της Βουλής.

Οι διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO - DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τέσσερις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι κάλεσε τον κόσμο, μέσω Facebook, να δείξει αυτοσυγκράτηση.

«Η βία δεν είναι λύση και πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση. Ο κόσμος να μην υποκύψει στις προκλήσεις του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDS) και εκείνων που επιθυμούν να ωθήσουν τη χώρα σε βαθύτερη κρίση και να υλοποιήσουν το σενάριο τους. Πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Το VMRO-DPMNE θα αντιταχθεί σε αυτές τις ενέργειες του SDS που στρέφονται κατά του κράτους, με νομικά και πολιτικά δημοκρατικά μέσα» ανέφερε ο κ. Γκρουέφσκι.

ΗΠΑ και Ε.Ε. καταδίκασαν τα επεισόδια στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Associated Press, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή