Μέρκελ: Κάποιοι στη Βρετανία έχουν αυταπάτες, αλλά απλώς χάνουν χρόνο

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 17:57
UPD:18:26
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

«Περιμένω λοιπόν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των "27" το Σάββατο», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

 

A- A A+

Αιχμές κατά του Λονδίνου άφησε, από το βήμα του κάτω σώματος του γερμανικού κοινοβουλίου, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι «κάποιοι στη Μεγάλη Βρετανία έχουν αυταπάτες, αλλά έτσι απλώς σπαταλούν χρόνο».

«Οι συζητήσεις που είχα τις τελευταίες εβδομάδες με έχουν πείσει ότι οι εναπομείναντες 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε σύμφωνοι σε σχέση με τη διαπραγματευτική τακτική μας έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε απευθυνόμενη στους βουλευτές η επικεφαλής της κυβέρνησης της Γερμανίας.

«Μια συμφωνία Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου για τις μελλοντικές τους σχέσεις μπορεί να συζητηθεί μόνον εφ' όσον τα ζητήματα της εξόδου - όπως το ζήτημα της βρετανικής συμβολής στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. - θα έχουν λυθεί», ανέφερε η καγκελάριος.

«Περιμένω λοιπόν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των "27" το Σάββατο», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 27 χωρών της Ε.Ε. θα συναντηθούν το Σάββατο, για να οριστικοποιήσουν τη θέση τους επί των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα αρχίσουν επισήμως μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 8 Ιουνίου.

Δεύτερες σκέψεις στους Βρετανούς για το Brexit

Η πλειοψηφία των Βρετανών, εξάλλου, μετανιώνει για πρώτη φορά για την ψήφο υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 23 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του YouGov.

Απαντώντας στην ερώτηση «Αναδρομικά, πιστεύετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε δίκιο ή άδικο που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ;», το 45% απαντά ότι μετανιώνει για την επιλογή αυτή, το 43% εξακολουθεί να την εγκρίνει και το 12% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πλειοψηφία ανθρώπων που λένε ότι το δημοψήφισμα έδωσε κακό αποτέλεσμα», σχολιάζουν οι Times, απόδειξη ότι το θέμα εξακολουθεί να διχάζει την χώρα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή