Ενημέρωση από Ντέισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 09:06
UPD:10:31
EPA/JULIEN WARNAND

O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα παραστεί για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τα σχόλιά του για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τα οποία θεωρήθηκαν απαξιωτικά και προσβλητικά.

A- A A+

Συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 ώρα Ελλάδος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος θα παραστεί για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τα σχόλιά του για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τα οποία θεωρήθηκαν απαξιωτικά και προσβλητικά.

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, εν μέρει επειδή η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με τις οικονομικές προβλέψεις για την Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μπορεί να διατηρήσει μια βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση.

Εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή