Στην Ολομέλεια το ν/σ για το «βασικό μέτοχο»

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 17:09
A- A A+

Εισάγεται απόψε προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο. Το νομοσχέδιο ορίζει ως «βασικό μέτοχο» μιας επιχείρησης - μέσου ενημέρωσης και το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι κάτοχος αριθμού μετοχών που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 1% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, και απαγορεύει τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων με επιχειρήσεις ΜΜΕ, καθώς και με εταίρους τους που είναι βασικοί μέτοχοι και διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων αυτών.

Επιφυλάξεις για τη συμβατότητα του νομοσχεδίου σχετικά με το εσωτερικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, εκφράζει η Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Βουλής. Οι κυριότερες εξ αυτών, όπως διατυπώνονται σε έκθεση που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, αφορούν στο τεκμήριο που επιβαρύνει τους συγγενείς όσων δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ, καθώς και στις εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο.

Αποδίδοντας στον «αποσπασματικό» χαρακτήρα των δημοσιευμάτων την εντύπωση των επιφυλάξεων που εμφανίζεται να εγείρει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγγελος Αντώναρος τόνισε πως «το νομοσχέδιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή