Στη Βουλή η κόντρα Γ. Σουφλιά - Β. Παπανδρέου

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 20:34
A- A A+

Συνεχίστηκε και στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/12/1002790.htm η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και της προκατόχου του Β. Παπανδρέου για την πορεία των δημόσιων έργων.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την εκπόνηση μελετών στα δημόσια έργα, η κα Παπανδρέου επανήλθε στα περί κοινοτικής απειλής για αναστολή πληρωμών στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ λόγω παρατυπιών στην εκτέλεση δημοσίων έργων. Εκτίμησε επίσης ότι η κατάργηση του «μαθηματικού τύπου» επανέφερε το παλιό «χαοτικό» καθεστώς των εκπτώσεων έως και 65%, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει ασυμβατότητα των νόμων της ΝΔ με το κοινοτικό δίκαιο.

Δεν δέχομαι την εξαγωγή συμπερασμάτων που είναι βασισμένα σε ανακρίβειες δήλωσε ο κ. Σουφλιάς και τόνισε ότι η απειλή για αναστολή πληρωμών αφορά συνολικά στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και όχι στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η απειλή αναστολής πληρωμών είχε διατυπωθεί τον Οκτώβριο του 2003 αναγκάζοντας την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει με την Ε.Ε. σε ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Ντ. Χούμπνερ είναι ικανοποιημένη από το έργο που γίνεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχέση με το «action plan» http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/18/1004489.htm .

Για τις προσφερόμενες εκπτώσεις στα δημόσια είπε ότι πρέπει να περιμένουμε να εφαρμοστούν τα νέα τιμολόγια από 31/1/2005 και να μην βγαίνουν συμπεράσματα από υδραυλικές και ηλεκτρικές εργασίες σε μικρούς δήμους.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή