Αιφνιδίως στο Αφγανιστάν ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Μάτις

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 12:57
UPD:16:31
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο Μάτις έφτασε στο Αφγανιστάν, όπου έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αφγανού υπουργού Άμυνας Αμπντουλάχ Χαμπίμπι και του επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού στρατηγού Κάνταμ Σαχ Σαχίμ.

A- A A+

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις έφτασε το μεσημέρι στην Καμπούλ για αιφνιδιαστική επίσκεψη λίγων ωρών, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Μάτις έφτασε στο Αφγανιστάν, όπου έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αφγανού υπουργού Άμυνας Αμπντουλάχ Χαμπίμπι και του επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγού Κάνταμ Σαχ Σαχίμ.

Οι δύο άνδρες παραιτήθηκαν έπειτα από μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον αφγανικής στρατιωτικής βάσης την Παρασκευή, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 στρατιώτες.

EURONEWS

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου αναμένεται να συναντηθεί με Αφγανούς αξιωματούχους, αλλά και να εποπτεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στη χώρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή