Αγγλία: Παίκτης της χρονιάς ο Καντέ

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 09:37
UPD:10:08
EPA/ANDY RAIN

Ο Καντέ (δεξιά) κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους έναντι του συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Έντεν Αζάρ, του Χάρι Κέιν της Τότεναμ, του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, του στράικερ της Εβερτον, Ρομέλου Λουκάκου και του επιθετικού της Άρσεναλ, Αλέξις Σάντσες.

A- A A+

Κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2016/2017 στην Αγγλία αναδείχθηκε ο Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών του νησιού έκρινε ότι ο άσος της Τσέλσι ήταν αυτός που ξεχώρισε στην τρέχουσα περίοδο. Εντάχθηκε στο δυναμικό των «μπλε» το περασμένο καλοκαίρι προερχόμενος από την Λέστερ και εξελίχθηκε σε βασικότατο στέλεχος της ομάδας του Αντόνιο Κόντε.

Με την προσωπική του διάκριση ο 26χρονος μέσος έγινε ο τέταρτος Γάλλος παίκτης που θα παραλάβει το σχετικό βραβείο, μετά τους Ερίκ Καντονά, Νταβίντ Ζινολά, Τιερί Ανρί (δύο φορές).

Ο Καντέ κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους έναντι του συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Έντεν Αζάρ, του Χάρι Κέιν της Τότεναμ, του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, του στράικερ της Εβερτον, Ρομέλου Λουκάκου και του επιθετικού της Άρσεναλ, Αλέξις Σάντσες.

Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Καντέ έχει σημειώσει ένα γκολ και έχει δώσει μία ασίστ, αλλά η ικανότητά του να σταματάει το παιχνίδι και να προστατεύει την άμυνα της Τσέλσι, ήταν αποφασιστική για την ομάδα, κάνοντας 110 τάκλιν και 72 κοψίματα.

Ο 21χρονος μέσος της Τότεναμ, Ντέλι Άλι αναδείχθηκε «κορυφαίος νέος παίκτης» για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις